Száraz köhögés

A köhögés

A köhögés, a szervezet védelmi reakciója, egy reflexes folyamat, mely a légúti váladék vagy kívülről érkező szennyeződések (levegőszennyezés, por, gázok, kemikáliák) eltávolítását szolgálja. A köhögési reflex annak érdekében jelentkezik, hogy az idegen anyag távozzon a légutakból.
A köhögés leggyakrabban felső légúti fertőzések kapcsán fordul elő, többnyire vírusfertőzés okozza, de találkozhatunk bakteriális felülfertőződéssel is.

A köhögés típusai
Alpavetően két féle köhögéstípust különböztetünk meg, ez alapján beszélhetünk száraz és produktív köhögésről. Gyermekünk helyes kezelése érdekében először meg kell állapítanunk, melyik fajta köhögéssel állunk szemben.

Száraz köhögés esetén gyermekünk nem tud váladékot felköhögni, kínozza a köhögés, ég és fáj a mellkasa. Ez a fajta köhögéstípus gyakran ismétlődő rohamokban tör elő, és nem jár váladékkal. Leggyakrabban irritáció eredménye, és a légutak idegeinek fokozott érzékenysége okozza. A roham azért alakul ki, mert a köhögés még több köhögésre ingerli a szervezetet.

A száraz köhögés esetén gyakran a légutak nyálkahártyáját valamilyen gyulladás, például kezdődő garatgyulladás, légcsőgyulladás, tüdőgyulladás ingerli. Az okoktól függően a száraz köhögés mellett jelentkezhetnek egyéb tünetek is, mint torokfájás, nátha, kaparó érzés a torokban.

A BebeDrill csillapítja a száraz köhögést kiváltó torokirritációt, nyugtató és nedvesítő védőbevonatot képez a torokban. A köhögési reflex gátlásán keresztül fejti ki hatását.

A glicerin tartalmú BebeDrill eperízű szirup kizárólag a torok nyálkahártyájának nedvesítésével és bevonásával fejti ki hatását, ezért biztonsággal adható.

A szirupot a csecsemők, kisgyermekek igényeinek megfelelően fejlesztették ki, ezért 6 hónapos kortól 6 éves korig javasolt.

Glicerin a száraz köhögés kezelésére

Normál állapot

Egészséges nyálkahártya. Átlátszó és viszkózus nyák, amely vízmolekulákat köt meg.

Torokirritáció

Csökken a nyák mennyisége és elveszti reológiai tulajdonságait.

Glicerin hozzáadása

Higroszkópos tulajdonságainak köszönhetően a glicerin visszatartja a víz- és nyálmolekulákat = védőréteg keletkezik.

Gyártó

Pierre Fabre Medical Devices,
29 Avenue du Sidobre, 81106 Castres cedex,
Franciaország (szirup)
Rovipharm, Franciaország (fecskendő)

Forgalmazó

MagnaPharm Hungary Kft.,
1092 Budapest, Ráday u. 58.
+36 1 354 1840
www.adph.hu